31 Temmuz 2010 Cumartesi

tek taş

Tek taş pırlanta fiyatları bir hayli yüksek ve bir çok uzmana göre de değerinin bir hayli üstünde. Bunun en büyük nedeni pırlantanın zor bulunan ve naidr bir taş olması gösteriliyor ama yine de fiyatları buna rağmen oldukça yüksek. Yani nadir bulunan taştan bile yüksek. Her neyse atasay’ın ve altınbaş’ın farklı modellerini arşivimizde görebilirsiniz.

30 Temmuz 2010 Cuma

altın modelleri

Altın modelleri aslında ilginç bir soru olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü altın takı modellerinden mi yoksa çeyrek ya da tam altın gibi yatırım ağırlıklı ürünlerden mi bahsedildiğini tam olarak anlayabilme mümkün değil. Takı modelleri için sitemizdeki atasay için açtığımız galeriye bakabilirsiniz. Genel olarak yüksek fiyatlara ait modellere yer verilmiş olsa da kendi sitelerinde ve alt sayfalarda ucuz altın modellerine ait resimleri ve fiyatları da bulabilirsiniz. Alyans modelleri için de farklı bir bölümümüz var ona da göz atabilirsiniz.

29 Temmuz 2010 Perşembe

ata lira

Ata lira daha çok cumhuriyet altının halk arasında bilinen adı olarak biliniyor. Bu aralar ata lira kaç gram diye soranlar oluyor ve gramının yaklaşık olarak tam altın ile aynı olduğunu söyleyebiliriz. Zaten öyle ki çoğu zaman bu iki altın çeşidi birbirinin adını da alabiliyorlar. Çeyrek altının bile 100 lirayı geçtiği bir dönemde bence bu tarz sorular ile uğraşmaktansa işimize bakmak ve neye yatırım yapacağımızı düşünmek daha mantıklı gibi görünebilir.

28 Temmuz 2010 Çarşamba

çeyrek altının fiyatı

Çeyrek altının fiyatı düzenli olarak artıyor gibi duruyor ama yine de yatırım uzmanları bu konuda kesin bir şey söyleyip kafa karıştırmak ya da farklı sorunlara yol açmak istemiyorlar. Sitemizdeki güncel çeyrek altını fiyatı grafiğini de incelerseniz buna benzer bir sonuca varacağınızı düşünüyoruz tabi ki yatırım uzmanlarının bazılarının farklı düşündüklerini söylemekte yarar var. Çünkü onlar bir çok kuyumcudan çok daha detaylı analizler yapabiliyorlar. Bu nedenle burada da kesin bir şey söylemek zor gibi duruyor.

27 Temmuz 2010 Salı

Altın fiyatları günlük ve güncel

Altın fiyatları günlük ve güncel olarak bahsettiğimiz tabloda yer alıyor. Aslında bu tarz makalelerde bunlara yer vermektense tek yerde toplamak oldukça mantıklı gibi duruyor. Dediğim gibi artık güncel altın fiyatlarını sayfanın üstünde yer alan tabloda tutmayı ekip olarak daha uygun gibi gördük. Bu nedenle artık bize sürekli olarak gelen bu yazıdaki altın fiyatları güncel mi gibi sorulara da net bir cevap vermiş olmayı umuyoruz.

26 Temmuz 2010 Pazartesi

günlük altın fiyatları

Günlük altın fiyatlarını düzenli olarak sitemizin yani altın fiyatlar’ın ana sayfasının üstündeki anlık fiyatlar tablosundan görebilirsiniz. Burda özellikle döviz fiyatlarına ve anlık cumhuriyet ve çeyrek gibi temel altın çeşidi değerlerine yer vermeye çalışıyoruz. Temmuz ayında tablomuzla fazla ilgilememiş olsak da artık tüm detaylara yer veriyoruz. Cumhuriyet ve çeyrek altın başta olmak üzere İstanbul İzmir ve Ankara’daki serbest altın piyasası fiyatlarına da artık günlük olarak sitemizden ulaşabileceksiniz.

25 Temmuz 2010 Pazar

cumhuriyet altını

Cumhuriyet altını fiyatları çeyrek altın fiyatları kadar değişken olmasa da son zamanlarda biraz arttı diyebiliriz. Aslında geçtiğimiz seneye nazaran bir hayli artmış durumdalar ama son dönemde ciddi bir artış olmadı. Bunlarla ilgili detayları elbette sayfanın üstünden yer alan listede görebiliriz. Günlük cumhuriyet altın fiyatları düzenli olarak o tabloya ekliyoruz. Bunun dışında ata altın olarak da bilinen cumhuriyet altını ile ilgili detaylara arşivimizden de ulaşabilmeniz mümkündür.

24 Temmuz 2010 Cumartesi

testtir test

test yapıyorum hemen silicem

günlük altin fiyatlari

Günlük altın fiyatlarını özellikle de çeyrek altın fiyatını düzenli olarak ana sayfamızın üstündeki listede görebilirsiniz. İstanbul Ankara ve İzmir’den aldığımız güncel altın fiyatlarından yararlanarak o listeyi güncellemeye çalışıyoruz. Özellikle altın borsası ile ilgilienen ve serbest piyasayı takip etmek isteyen ziyaretçilerimizin oldukça işine yarayacak olan bir liste olduğunu düşünüyoruz.

23 Temmuz 2010 Cuma

gram altın

Gram altın fiyatına ait bilgileri düzenli olarak ansayfamızın en üstünden sizlere sunmaya çalışıyoruz. Yine de bunları yetersiz bulan ve daha çok altın borsası ve gram külçe altın gibi konulara yönelen ziyaretçilerimiz farklı sitelere de yönelebilirler. Çünkü açıkçası elimizde olan en güncel ve en kapsamlı altın fiyatları listesi budur. Fazlası elimizden gelse cidden dükkan sizin. Goldaş ve Atasay’a ait 2010 fiyat listesi ve modeller katoluğunu da yakında sizlere sunmaya çalışacaığız.

22 Temmuz 2010 Perşembe

atasay alyans

Atasay alyanslar son zamanlardaki yüksek altın fiyatlarına rağmen değişmeyen istikrarlı fiyatları ile dikkat çeken alyanslar olarak karşımıza çıkıyorlar. Bunun dışında Goldaş’ta da benzer durumu görüyoruz. Bu tarz alyansların önemli bir rolü olduğu herkesce kabullenilen bir durum. Özellikle Atasay’ın nazar serisinin uygun fiyatlarıyla daha çok tercih edildiğini söyeleyebiliriz.

21 Temmuz 2010 Çarşamba

çeyrek altın

Çeyrek altın hemen hemen en çok tercih edilen altın çeşidi olarak biliniyor. Gerçekten de altın fiyatları denildiği zaman akla ilk olarak çeyrek ve cumhuriyet altınının fiyatları geliyor. Bu nedenle altın ve kuyumculuk adına çeyrek altının büyük bir öeni var. Sizlerde herhangi bir kuyumcudan yatırım amaçlı olarak çeyrek altın temin edebilirsiniz. Bunların markalarının olmadığını söylemeye gerek yok. Goldaş ve atasay’ın bu kon ile alakası yoktur yani.

20 Temmuz 2010 Salı

22 ayar bilezik

22 ayar bilezikler en sık kullanılan bilezik çeşitleridir ve altınbaş ve atasay gibi markalar bu tarz bilezikleri sıklıkla üretmedirler. 22 ayar bilezikten daha üst bir ayarın olmamasın nedeni ise 24 ayarın rahat bükülebilmesidir. Bu nedenle bilezik almayı düşünüyorsanız sade kesim bir 22 ayara yönelmenizi önerebiliriz.

19 Temmuz 2010 Pazartesi

altın çeyrek

Çeyrek altın belki de kuyumcuların en çok sattıkları ve aldıkları altın çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Altın fiyatları denildiğinde bile akla ilk olarak çeyrek altının geldiği bir durumdayız. Bunun en büyük nedeni tabi ki düğün gibi aktivitelerde bu altın çeşidinin sıklıkla tercih edilmesi. Lira olarak şuan burada fiyat vermiyorum ama küçük altın kaç lira diye soran ziyaretçilerimiz bu sayfanın üstündeki anlık listemize bakabilirler.

18 Temmuz 2010 Pazar

bilezik 22 ayar

22 Ayar bilezikler neredeyse bulabileceğiniz en yüksek ayara sahip bileziklerdir ve bir çok kuyumcu da mevcutturlar. Bu ürünlerin bir üst modeli olan 24 ayarı bilezik olarak bulabilmek çok mümkün değil çünkü saf altın olduğu için rahatlıkla eğrilebilirler ve bu da bilezik için bir yerde kullanışsızlık demektir. 22 ayar bilezik fiyatlarını anasayfamızdaki listede görebilrisiniz. Burada vermiyorum çünkü makale içindeki fiyatları güncellemek zor olabiliyor.

17 Temmuz 2010 Cumartesi

altın yumruklar

Altın yumruklar yeni yeni popüler olmaya başlamış bir program olarak karşımıza çıkıyor. Bildiğim kadarıya fox TV de yayın yapan bu programın aslında konumuz ile çok alakası yok. Yine de Bilgehan ve demir hakkında birkaç bir şey söylemek istedim söylemiş de oldum. Bunlarla ilgili videoları da farklı kaynaklarda görebilirsiniz.

16 Temmuz 2010 Cuma

gram altin

Gram altın fiyatlarını elimizden geldiği kadarı ile ana sayfamız üzerinden sizlere sunmaya çalışıyoruz. Bunların dışında gram külçe altın fiyatlarını da kuyumculardan ya da merkez bankasının sitesinden anlık olarak takip edebilirsiniz. Her ne kadar altın fiyatları özellikle de çeyrek altın fiyatları değişken olsa da gram altın için durumun biraz daha tutarlı olduğunu söyleyebiliriz.

15 Temmuz 2010 Perşembe

çeyrek altin

Çeyrek altın daha çok düğünlerde tercih edilen bir iki sene öncesine kadar uygun fiyatları ile dikkat çeken bir altın çeşidiydi. Artık oldukça pahalı, öyle ki insanlar artık altın değil para takmayı daha uygun görüyorlar. Gerçekten de bir iki sene önceki kuyumculardaki çeyrek altın fiyatlarına baktığımızda, bir de şimdiki fiyatları incelediğimizde bu farkı bariz bir şekilde görebiliyoruz. Onun için ekonominin ilerlemesi çok güzel bir şeydir.

14 Temmuz 2010 Çarşamba

alyans modelleri

Alyans modelleri özellikle altınbaş ve atasay gibi markaların ürünleri ile daha da popüler olmaya başladılar. Söz yüzükleri olarak da kabul gören bu ürünlerin pırlanta olan modelleri dahi mevcuttur. Bu markaların dışında bulgari ve goldaş’ın da kısmen biraz daha uygun modellerinin olduğunu söyleyebiliriz. Tabi ki buradaki kısmen sıfatı önemli çünkü aslında pek de ucuz değiller.

13 Temmuz 2010 Salı

altın avcısı

Altın avcısı da aslında altın madencisi oyununun bir değişik versionu gibi duruyor. Yine de bazı kitlelerce daha çok benimsendiğini söyleyebiliriz. Özellikle iki kişilik altın avcısının müptalası olan oyuncular var. Bu tarz oyunları severek oynayan herkese buradan selam ediyor ve oyunda başarılar diliyoruz. Bunun dışında altın avcısının bedava olduğunu söyleyeme gerek yok sanırım. Onun için söyleyeyim dedim.

12 Temmuz 2010 Pazartesi

altın madeni

Altın madeni ya da diğer adıyla altın elementi aslında bir çok takının yapınında kullanılan temel malzemedir. Ama yine de altın madeni denildiği zaman bu aralar popüler olan oyun aklımıza geliyor. Bunun dışında ülkemizde de bir çok altın madeni vardır. Bu açıdan da çok tedirgin olmaya gerek yok. İki kişilik altın madeni oyununun linkini de daha önce sizlere paylaştığımız için ona da değinmeye gerek görmüyorum.

altın madencisi

Altın madencisi flash oyunları denildiğinde aklımıza gelen ilk beceri oyunlarından biri olmaya başladı. İlk çıktığında da çok tutmuştu hale da tutuyor. Bunun farklı versionları bile çıkmaya başladı böyle peri madencisi ve aşk madencisi isimli ama bence çok sarmaz. Bunun dışında iki kişilik altın madencisi de ayrı bir fenomen olma yolunda ilerliyor. hadi bakalım hayırlısı diyoruz.