7 Ağustos 2010 Cumartesi

altın kolye

Altın kolye, gerdanlığın biraz daha hafifletilmiş hali olarak da ele alınabilir aslında. Altın yüzük ya da takı almak isteyenlerin göz önünde bulundurması gereken bir diğer üründür diyebiliriz bir noktada. Bir çok kuyumcuda model çeşitliliği bir bilezik kadar fazla olmasa da Favori, Goldaş gibi markaların altın kolye modellerinin oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz.

6 Ağustos 2010 Cuma

yüzük modelleri

Yüzüm modelleri bir çok markada farklı tasarımlara ait ürünlere göre değişebiliyor. Altınbaş ve Atasay altın yüzük denildiğinde aklımıza gelen ilk markalar ve bu aralar fiyatları aslında biraz daha uygun fibi. Yine de altına yatırım yapmak için ne kadar mantıklı bir dönem olduğu bir çok uzman tarafından konuşuluyor. Tek taş almaktansa bu tarz modellere yönelmek ise uzun vadede bariz daha mantıklı.

5 Ağustos 2010 Perşembe

gram altın fiyatı

Gram altın fiyatı bu aralar oldukça dinamik bir fiyat aralığında değer kazanıyor. Ama yine de stabil olmadığı için bir çok yatırım uzmanı bu fiyatları fazla da veri olarak ele alınmamasını öneriyor. Zaten veri olarak ele almadığımız için sorun bence altın almaya devam edebilirsiniz. Tabi uzmanlar daha iyi bilirler. Bunların dışında Ankara’daki altın fiyatı üzerindeki değişikleri üstteki tablomuzdan takip edebilirsiniz.

4 Ağustos 2010 Çarşamba

altin kolye

Altın kolye belki de altın takılar arasında bilezikten sonra en popüler olanıdır. Altın gerdanlık olarak ya da altın set olarak da ele alınabilirler. Altın zincirlerin bazılarınında yine kolye amaçlı olarak kullanılabildiğini biliyoruz. Bunların dışında yüzük ya da pırlanta gibi alternatifleri de göz önünde bulundurmakta ne kadar yarar var bilemedim ben onu.

3 Ağustos 2010 Salı

altın fiyatları çeyrek

Altın fiyatları çeyrek denildiğinde aklımıza halk arasında küçük altın olarak da bilinen altın modeli geliyor. Bunların ayarları genellikle sabittir ve düğün gibi etkinliklerde sıklıkla tercih edilirler. Her ne kadar bu aralar günlük fiyatlarına baktığımızda bariz bir artış görüyor olsak da genel olarak stabil bir fiyat aralığında olduklarını söyeyebiliriz.

2 Ağustos 2010 Pazartesi

altınbaş alyans

Altınbaş alyans bu aralar düşük fiyatları ve uygun ödeme seçenekleriyle dikkat çeken bir dğer popüler marka diyebiliriz. Altın fiyatlarının ciddi oranda artması ve satışların düşmesi sanırım bunun en büyük nedeni olarak bir çok çevrede kabul görmüş durumda. Altınbaş’ın yanında Atasay’ın da ürünlerini göz önünde bulundurmanızı önerebilirim. Goldaş’ın da yine birkaç ay önceki fiyatları ile karşılaştırıldığında oldukça güzel ürünleri var.

1 Ağustos 2010 Pazar

bilezik modelleri

Bilezik modelleri burma ve düz olmak üzere aslında temelde ikiye ayrılıyorlar. Ama bunların dışında ayarlarına göre de farklı bilezik modellerinin olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle piyasada yatırım amaçlı ve takı amaçlı olarak kullanılabilecek 22 ayar lazer kesim bilezikler oldukça bol bulunuyor ve gerçekten de bir çok durum için en ideal olarak bilezik modelleri bunlardır diyebiliriz. Tabi ki biraz da zevk meselesi. Eğer değeri umrunuzda değil ve zaman için değer kaybetmesi de canınızı sıkmayacaksa burmalara da yönelebilirsiniz.