1 Aralık 2008 Pazartesi

Altın fiyatları dolar yüzünden kararsız

Uzun bir süreden beri gerekli özeni göstermediğimiz sitemize anlık fiyatları güncelleyerek devam etmek yerinde olur diye düşündük. Bu yazımızla beraber çeyrek, yarım altın fiyatlarını içerek tablomuzu da güncelledik.

Doların kararsız dalgalanmalarından dolayı altın da güven veren bir grafik çizemiyor. Şuan için yatırım uzmanları kısa süre için altına göre yatırım yapmamamız gerektiğini söylüyorlar. Bunun nedeni şüphesiz ne olduğu belli olmayan dolar kuru ve dış piyasadaki dalgalanmalar olarak görülüyor.

Uzun süreli yatırım için ise altın sürekli olarak uzmanlar tarafından tavsiye edilen araçlardan biri. Şuan için yüklü miktarda yatırım yapmak ne derecede mantıklı belli değil ama altın güvenilir bir kaynak olarak görünmeye devam ediyor.

Eğer fiyatlara fazla takılmadan yatırım yapmak istiyorum. Ne almalıyım diye soranlardansanız, sitemizdeki yatırımla ilgili kısımları okuyabilirsiniz. Fakat kısaca bahsetmek gerekirse uygun olan türlerin ziynetler ve düz, burma olmayan, lazer bilezikler olduğunu söyleyebilirim. Bunlar fazla işçilik içermedikleri için alım – satım işlemi sırasında fazla bir fiyat farkına neden olmazlar.
İncelemelerimize ve piyasa takibimize kısa süre sonra devam edeceğiz.