16 Ağustos 2008 Cumartesi

14 Ayar Altın Renkleri

Altın fiyatlarındaki güncellemelerin dışında, bilgi bazında makalelerle sitemizi güncellemeye devam ediyoruz. Bu yazımızda altın ayarlarına göre renklerden, özellikle de 14 ayarın altın renginden bahsedeceğiz.

Öncelikle altının element olarak sarı - kırmızı tonlarında bulunduğunu belirtelim. Ama çok açık sarı ya da kırmızı beyaz altın görünümü de yaratabilir. Fakat piyasa gördüğümüz çoğu altın rengini katkı maddelerinden almaktadır. Birçok altın yatarımcısının ya da altını takı olarak kullanan kullanıcıların da bileceği üzere 22 ayar yani takılarda kullanılan en yüksek ayardaki altın en yumuşak olandır. 22 Ayar'dan aşağı doğru indidiğimizde ise terslik artar - fiyat azalır. Ayarı düşük olan altınlarda ise daha farklı renkler görürürüz. Özellikle 14 Ayar altında karşılaşılan bu farklı renk durumu daha çok beyaz ve yeşil tonlarında olur. Bunun nedeni altını sertleştirmek için kullanılan ve bu renkleri taşıyan diğer elementlerdir.

Bir diğer durum ise altını boyatma işlemi. Sarı, beyaz ya da herhangi bir renkteki altınınızı boyatarak daha farklı bir renk almasını sağlayabilirsiniz. Bu kuyumculuk sektöründe rodaj adı verilen işlem sayesinde, özel makinelerle boyanma işlemi sayesinde sağlanır. Rodaj hakkında daha detaylı bilgi sitemizde mevcut dilerseniz site arşivimizden altın rodajı ile ilgili makelemize ulaşabilirsiniz.

Şimdilik bu kadar. Bugün içinde güncel altın fiyatları ekleyerek sitemizi dinamik tutmaya devam edeceğiz. Umarım dökümanlar sizlere faydalı oluyordur.

Arşiv