18 Ağustos 2008 Pazartesi

Gram altında son dönemlerin düşük fiyatı yaşanıyor

Bildiği üzere bu sene alışık olduğumuz durumun aksine altın fiyatları yazın düşük bir fiyat grafiği çizdi. Son dönemlerde özellikle ağustosun 2. haftasının sonlarına doğru bariz bir artış söz konusu olsada hafta sonuna doğru gelen ani düşüşle altın fiyatları son dönemim en düşük değerlerini aldı. Yatırımcıların çoğu hala gereksiz kaygılanmamak gerektiğini çünkü fiyatların alışıldık fiyat ortalamasının hala altında olduğunu söylüyorlar. Birçoğuna göre fiyatlar tekrar eski haline gelecek. Şuanda bu düzeyde olmalarının nedenlerinin başında ise doviz kurları ve petrol fiyatları geliyor. Özellikle bildindiği gibi bu yaz doların fiyatı geçtğimiz yıllara göre epeyce düşüktü. 1.2 civarında gezinen dolar kuruna bir de € değerleri eklenince sonucun altın fiyatlarına yansıması doğal bir durum oldu.

Özellikle son on günün altın fiyatlarına baktığımızda özellikle cumaya doğru gerçekleşen ani bir düşüşün olduğunu görüyoruz. Bu kısa vadeli yatırım yapanlar için oldukça üzücü oldu ama asıl yatırım altını almak isteyenler için aslında bu düşüşün en uygun zamanı yarattığını söyleyebiliriz. Özellikle şuan ata altın fiyatı da düşükken yapılacak bu yöndeki yatırımlar ilerde kazanç sağlayacaktır. Aynı zamanda altın gramının değer kaybetsiyle birlikte düz burma ya da işlemeli bilezik fiyatları da düştü. Bu düşüşün arkasında tabiki her zamanki gibi döviz kurları başta olmak üzere genel anlamda dış politika yatıyor.

Fiyatlardaki dalgalanmaları daha yakında takip etmek, detaylarıyla incelenmiş halini okumak isterseniz altın fiyatları sayfamıza göz atabilirsiniz.

Peki şuanda ne yapmak gerekir diye yatırımcılara sormak isterseniz bir çoğunun standart cevabı yukardaki gibi olacaktır. Bunların dışında yapabileceğimiz ek tavsiyeler bursa istanbul ankara izmir altın fiyatları nın normalde aynı seviyelerde olmasına şehir içinde bile olan fiyat farklılıklarına dikkat etmenizdir. Çünkü bu ani düşüşü bariz bir şekilde yansıtmayan yerler var. Bu nedenle fiyatları iyi soruşturmaları ve ona göre işlem yapmanızda fayda var diye düşünüyorum.

Umarım sizler için yararlı bilgiler olmuştur. İlerleyen saatlerde kuyumcu odalarında fiyat güncellemesi yapılırsa bunları sizlere sitemizin anasayfası üzerinden ulaştırmaya devam edeceğiz. Şimdilik bu kadar. Sağlıcakla kalın.

Arşiv