15 Ağustos 2008 Cuma

Yatırım altını mı almayı düşünüyorsunuz?

Altına yatırım yapmayı düşünenler ve hangi türde altın alması gerektiğine karar veremeyenler için kısa bir makale hazırlamaya karar verdim.

Öncelikle yatırım altını neye göre alınmalı diye sorarsanız, gram fiyatına göre alınmalı derim. Yani işçiliğe ya da kulba vs. para vermek yatırım için gereksiz bir durum olur. Satarken daha fazla zarar edersiniz. Bunun yerine işçiliksiz bileziklere yönelmek ya da herkesin yatırım için yaptığı gibi cumhuriyet altını (ata lira) ya da yarım çeyrek altına yönelebilirsiniz. Bunlar da çok geçerli yatırım araçlarıdır. Yalnız külçe altına yönelmek saçma olur çünkü hurda fiyatı adı altında farklı bir fiyata alınıyor ve gerçekten hurda niyetine satar gibi zarar ediyorsunuz.

Şu zamanlarda ise yatırım yapmayı düşünüyorsanız yüklü bir miktarda almanızı tavsiye etmiyorum. Geçen senenin fiyatlarına göre oldukça farklı fiyatlarla karşılaştığımız bir dönemdeyiz. Özellikle euro ve doların kurlarından dolayı altın fiyatları bir kararsızlık içinde. Dalgalanmalarını takip edip fiyatlar biraz daha düştüğünde yüklü yatırım yapmak daha mantıklı gibi duruyor.

Altın fiyatları güncellemeleriyle gün içindeki güncellemelerimize devam edeceğiz.

Arşiv