13 Ağustos 2008 Çarşamba

Şehrazat Bilezik

Birçok müşterimiz uzun bir zamandan beridir populer olan bilezik türleri hakkında bilgi almaya çalışıyor.

Bilezik fiyatlarından başlayayım. Bilezikler birçoğunuzdan bildiği gibi gram hesabıyla alıcı bulurlar. Daha doğrusu gram hesabıyla alınırlar diyelim. Çünkü herhangi bir kuyumcudan aldığınız aynı gramdaki, aynı ayardaki iki bilezik; gramlarının aynı olmasına ramen farklı fiyatta satılabilirler. Bunun nedeni işçiliktir. Bileziklerdeki işçilik derim bir konu ama bu fiyat farkının nedeni olan işçiliği sizlere kısa bir şekilde biraz daha açıklamak istiyorum.

İşçiliğin fiyatı arttırma nedenlerinin başında altına verilen emek gelmiyor. Zaten el yapımı işçilikler artık az kaldı. Asıl fiyatı arttıran neden kullanılmaz hale gelen malzemedir. Bazı bilezik çeşitleri ni elde etmek için altın makineleri özel bir yöntemle altınlara şekil veriyorlar ve bu işlem sırasında malzemenin bir kısmı ziyan oluyor. İşte işçiliğe bir nevi bu ziyan olan malzemenin fiyatıdır diyebiliriz. Çünkü bu malzeme artık eskisi kadar verimli kullanılamaz hale geliyor.

Şehrazat Bileziklerde işçiliği olan bilezikler arasında. Çok ağır bir işçiliğe sahip olmamasına ramen aynı gramda ve aynı ayardaki düz bileziklerden ya da lazer bileziklerden daha yüksek fiyata alıcı bulurlar. Trabzon bileziklerinden ise daha az işçilik içerdiklerinden daha ucuzdurlar.

Burada şuanki Şehrazat tipi bilezik fiyatını yazamıyorum. Çünkü kuyumcu odaları bu tarz bir fiyatlandırma yapmıyorlar. Bilezik fiyatları gram fiyatından alıcı bulduğu için aldığınız bileziğin fiyatını, anlık gram altın fiyatına bölerek ucuza mı yoksa pahalıya mı aldığınızı görebilirsiniz. İşçilik masrafının ne derecede etki ettiğini görmeniz açısından da bu yöntem yararlı olacaktır.

Güncel altın fiyatlarıyla birlikte sitemizi güncellemeye devam edeceğiz. Takip etmeye devam edin ;).

Arşiv