31 Ağustos 2008 Pazar

Altın yatırımı için uygun zaman mı?

Keştiğimiz günlerde sizlerle paylaştığım yazılarımda altın fiyatlarının durağanlığından, bu durağanlığın tahmini sebeblerinden bahsetmiştim. Bugünkü yazımda ise yatırım uzmanlarının da üzerinde durduğu altın için uygun yatırım zamanı olup olmama konusunda birkaç bir şey karalamak istedim.

Bu yazının özellikle "hangi altınla yatırım yapılmalı?", "yatırım için hangi altın uygundur?", "altına yatırım hangi zamanda yapılmalı?" diye soran potansiyel yatırımcılar için faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Son zamanlarda - özellikle de içinde bulunduğumuz hafta - önceki haftalardaki dalgalanmalarına karşın oldukça sakin bir grafik çizen altın fiyatları, bu dalgalı döneme alışmış yatırımcı tarafından normal olarak tuhaf bulundu. Bu durum hakkında yatırım uzmanları, önden yatırım yapıp uzun vadede bunu değerlendirmeyi düşünenlerin panik yapmamaları gerektiğini, hatta dilerlerse fiyatlar sakinden az bir miktar daha yatırım yapabileceklerini söyliyorlar. Fiyatların uzun vadede artacağını da savunan yatırım uzmanları doviz kurlarındaki durumun, altın fiyatlarının üzerine etkisinin bu şekilde yansıdığını belirtiyorlar.

Hangi altına yatırım yapma konusunda oldukça kapsamlı makaleleri daha önce de sizlerle paylaşmıştım. Fakat kısaca değinmek gerekirse eğer bu durağan dönemde kenarda bir miktar nakitiniz varsa ve buu altına çevirmek istiyorsanız yatım ve tam altınları tercih edebilirsiniz. Bütçenize göre cumhuriyet altını da alabilirisiniz. Bu altınlar yatırım adına özellikle uygun olan altın türleridir. Ama dilerseniz işçiliği olmayan bilezikleri de tercih edebilirsiniz.

İlerleyen günlerde altın fiyatları güncellemeleriyle devam edeceğiz. Umarız yardımcı olmuştur.

Arşiv